2010. október 16., szombat

A választás rejtelmei

Miért éppen Ő??? Talán tettétek már magatoknak fel ezt a kérdést... Egy csendes délután, vagy este elalvás előtt töprengtetek már talán azon, hogy miért éppen ebbe a férfiba vagy nőbe szerettetek bele, miért épp őt választottátok társatokul? Az efféle gondolatok egyszer csak jönnek: olykor szeretetből, természetes kíváncsiságtól vezérelve, máskor haragból, saját sértettségünk mély pincefeljáróin lepve meg minket.


A válaszaid olyan lépcsők, melyek önmagad felé vezetnek! Társad szemébe belenézve önmagadat látod!
Hiszem, hogy nem a véletlen vakvágánya sodor minket egymáshoz! Hiszen annyi  vonzónak és érdekesnek ígérkező férfival és nővel találkozunk életünk során, annyi potenciális házastárssal... Mégis, ezek közül egyetlen egyet választunk ki, neki ígérjük meg, hogy "holtomiglan-holtodiglan".
Miért leszünk szerelmesek? Hogyan választunk a több százezer ember közül, akivel a sors életünk során összehoz. Hasonló hasonlót vonz, vagy ellentétek vonzzák egymást?  Mintha lelkünk titkos, láthatatlan szálai fonódnának össze, valahonnan megismerve egymást. De honnan ez a vonzalom?
Szakemberek serege, no meg maga az élet, bizonyítja, hogy választásainkkor bizonyos belső szükségletek vezetnek minket. Hajlamosak vagyunk olyan társat választani, akitől valamilyen gyermekkori seb begyógyulását reméljük... Bármilyen furcsán is hangzik, de időnként új, megértőbb szülőt keresünk, vagy gyermeket, aki rajongással szeret minket... Reméljük, hogy mindaz, aminek eddig híján voltunk, most megvalósul: szeretni, elfogadni, megérteni, értékelni fognak... Titkon mindezeket várjuk és reméljük! Szeretjük társunkat mindazokért a benne rejlő lehetőségekért, amelyekkel számunkra mindezeket biztosítani.fogja.  Nem illúziórombolásnak szánom e pár sort, hiszen ezek a dogok semmit sem vesznek el a szerelem megélésének nagyszerű csodájából.
 Nem véletlenül választunk és nem véletlenül választanak minket!!! Mindenki csak saját magába nézve válaszolhatja meg, hogy miért van szüksége a másikra. Így számolhatunk le azokkal az illúziókkal és lehetetlen elvárásokkal, amelyek rejtetten befolyásolnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...