2010. október 31., vasárnap

Mit jelent szeretni?


Költői kérdésnek bizonyult  felhívásunk… Szomorúan közöljük, hogy nem találtatott senki érdekeltnek a témában…
Talán nehéznek bizonyul írni valami olyasmiről, ami ennyire jelen való életünkben, konkrétan mégis annyira megfoghatatlan. Hiszen mit jelent szeretni? Milyen dolgok üzenik számunkra, hogy szeretnek minket és mi hogyan közvetítjük ugyanezt mások felé?
Amikor ezen kezdtem gondolkozni, egy csésze finoman illatozó kávé képe jelent meg előttem…  édesen, másfél kiskanál cukorral, kávépótlóval, éppen ahogy szeretem. “Hogy kerül a csizma az asztalra?” – kérdezhetnétek joggal. Rögtön elárulom nektek.
Hétvégén nálunk egész kis szertartás épül a reggeli kávézás köré: párom készíti, ágyba hozza, szürcsölgetjük miközben  gyerekeknek való mesét nézünk (hétvégén reggel mit is nézhetne mást az ember!). Mintha kifeszítenék az időt, lepattintva róla mindent, ami zavaró vagy  nyugtalanító lenne…Szeretném ha megértenétek... de félek, hogy szavak semmit sem adnak vissza annak a pillanatnak az öröméből... Hogyan magyarázhatnám el, hogy abban a csésze kávéban benne van minden? Ha valaki igazán figyel rátok, talán megértitek...
A szeretet számomra apró gesztusok sokasága... egy finoman illatozó kávé... vasalt ing... elmosott tányérok... betartott ígéret... A szeretet sokkal több ezeknél, mégis ezen apró, hétköznapi dolgokon keresztül jelenik meg köztünk. Nem mindig jön magától, olykor küzdeni kell érte....olykor kialudni látszik...
Idős házaspárokat nézegetve jövök rá, milyen nehéz lehet egy egész életen át szeretni. Szeretni a másikat hibáival, vagy éppen hibái ellenére.
Bevallom mit sem tudok a szeretetről, még sokat kel tanulnom róla!  

(Csóka E. )

2 megjegyzés:

  1. Én meg azt hiszem, nagyon is sokat tudsz róla. A szeretet a másikra való figyelés, gondoskodás, apró figyelmesség, és tisztelet, a másik hibáinak elfogadása. Megbocsátani a hibákat, ami minden emberhez hozzátartozik,- hogy legyen lehetősége javítani - és azzal együtt elfogadni, szeretni. És ez nem csak a párkapcsolatokra, a gyermekekre és szülőkre is vonatkozik, sőt a tágabb környezetre is.
    Köszönöm, hogy követőm lettél, és ezáltal rád találhattam:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...