2010. december 19., vasárnap

Karácsonyra készülődve...

Karácsony közeleg. Ilyenkor a legtöbb ember hajlamosabb érzékenységet mutatni nemcsak a saját, hanem a mások boldogsága iránt is. Ajándékokat vásárolunk, esetleg készítünk szeretteinknek. Napokig nézelődünk a boltokban, találgatjuk, hogy mivel szerezhetnénk örömet.
A napokban én is egy apróbb csodának lehettem a része. Apró gyermekek ajándékokat készítettek, nem ám szeretteiknek, hanem olyan hasonló korú gyermekeknek, akiknek talán ez lesz idén az egyetlen ajándékuk. Pontosabban fogalmazva a sepsiszentgyörgyi Csipike óvoda egyik csoportja gondolt arra, hogy idén különleges meglepetést készít. Játékokat, édességet és ruhákat tartalmazó, szépen becsomagolt dobozaikat vehettük át csütörtökön, azzal a nemes feladattal, hogy szegény sorsú, főként szüleiktől távol nevelkedő gyermekek számára juttatjuk tovább. Az óvónők és szülők szerepe jelentős eme kezdeményezésben, hiszen ők azok, akik ezeket a kis gyermekszíveket megnyitják a jóra, megtanítják nekik a szépet.
Bevallom nekem ez az első Karácsonyom, amikor a készülődés helyett ruhákat, cipőket, tisztálkodószereket válogatok, csomagolok, szállítok olyanokhoz, akiknek a nincsből van a legtöbb. Még „romokban” hever a házunk, a nagytakarítás nem tudom mikor lesz, az ablakisztitás biztosan elmarad, de az idei az egyik legszebb Karácsonyra hangolódásom. Valóban az  kap sokat, aki ad!
Ha tehetitek és lehetőségetek van rá készítsetek egy ajándékot nemcsak szeretteiteknek, hanem egy idegennek is. Ne fontolgassátok, hogy vajon megérdemli-e, a Karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe.  Öltöztessétek díszbe a szíveteket úgy, hogy gondoltok valakire, akire amúgy nem gondolnátok. Szerezzetek örömet, hogy örülhessetek önfeledten, boldogan.
Áldott, békés készülődést!
cs.e

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...