2015. június 17., szerda

Egy kis élménybeszámoló a június 13-i kirándulásról

Június 13-án egyesületünk szervezésében 35 gyermek látogatott a brassói állatkertbe, valamint a törcsvári kastélyba. A résztvevő gyermekek főként a szörcsei általános iskola I-IV osztályos tanulói, valamint néhány állami gondozásban lévő gyermek, akikkel egyesületünk, tagjai révén, szorosabb kapcsolatban áll. 

Az autóbusz reggel Sepsiszentgyörgyről indult, majd Szörcséről   teljes létszámmal mehetett tovább. Az alig egy órai buszozás után a gyermekek izgatottan várták, hogy végre beléphessenek az állatkertbe. Legtöbbjük most járt először hasonló létesítményben, így a majmok, tigrisek, oroszlánok végre nemcsak a TV képernyőjének alanyaiként jelentek  meg, hanem teljes, élő mivoltukban. Az őzike simogatás tejesen elbűvölte a legkisebbeket...


Az állatkerti sétát követően, a gyermekek kívánságának eleget téve, a társaság a McDonald's étteremlánc egyik létesítményében "ebédelt". Nagy sikernek örvendett a gyorsétterem udvarán lévő "játszóház" . 


Kirándulásunk legvégső állomása a Brassótól 30 km-re lévő törcsvári kastély volt. Az I. Lajos király által építtetett kastély (1377) érkezésünkkor zsúfolásig telt. Az ódon falak között kultúrák és nyelvek keveredtek... Sokukat a Dracula filmek misztikája vonzott, míg mások, mint mi is, a történelem egy kis szeletébe szerettünk volna élménydúsabb betekintést nyerni. Sajnos a tolakodás, a hangoskodás miatt az örömbe vegyült némi üröm is, de talán engem, mint felnőttet ez jobban zavart, mint a gyermekeket. 


Ezúton is szeretnénk megköszönni a  Zabolai Polgármesteri Hivatalnak a kiránduláshoz nyújtott anyagi támogatást. Immár három éve teszik lehetővé, hogy évente egyszer, gyermeknap környékén, a szörcsei gyermekek kicsit kimozdulhassanak és új tapasztalatokkal gazdagodhassanak. Ugyancsak köszönjük a Szörcsén lelkes munkát folytató tanító házaspárnak, hogy önkéntes munkájukkal hozzájárultak a kirándulás sikeréhez. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...