2013. május 28., kedd

Egy csipet bölcsesség a mai napra is :)



"Tudod, ki hiszi azt, hogy mindenre képes? A gyermek. Bízik önmagában, nem érez félelmet, hisz a saját hatalmában, és megszerzi azt, amit akar. De a gyermek növekszik. És kezdi megérteni, hogy nem is olyan hatalmas, és hogy a léte másoktól függ. Akkor szeret, és elvárja, hogy a szeretete viszonzásra leljen, a vágya pedig az idő előrehaladtával egyre nő. Kész föláldozni mindent, még a hatalmát is, csak hogy cserébe megkapja ugyanazt a szeretetet, amit ad. És végül oda jut, ahol most vagyunk: felnőtt lesz belőle, aki bármit megtenne azért, hogy elfogadják és szeressék"
(Paulo Coelho: Szerelem az időn túl)

2013. május 26., vasárnap

A mai nap bölcsessége

Mivel gyermeknap közeledik, gondoltuk a héten gyermekekkel kapcsolatos bölcsességekkel kedveskedünk olvasóinknak.
Illusztráció: Horváth Kata


"Az egyik legfájdalmasabb érzés, amit egy gyermek megélhet, hogy nincs idő rá, hogy lerázzák, csak kötelességből figyelnek rá. Semmi értelme mesét olvasni, ha ez is csupán egy a sok kipipálandó feladat közül. Az egyperces, instant mese olyan, mintha egy pohár nemes bort egy hajtásra felhörpintenénk, egy klasszikus zeneszámot felgyorsítva hallgatnánk." 
(Kádár Annamária)


Gyermeknapi rendezvény (Május 31, Sepsiszentgyörgy, Erzsébet park)

A Nemzetközi Gyermeknapot a világ számos országában megünneplik, általában, de nem mindenhol, június 1-én. Először Törökországban ünnepelték, mégpedig 1920-ban.Az ENSZ közgyűlése1954-ben javasolta  hogy minden országban tartsák meg az Egyetemes Gyermeknapot. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről és egymás közti megértésről, valamint a gyermekek jóléte érdekében kifejtett küzdelemről. Javasolták a kormányoknak, hogy mindenhol olyan napot jelöljenek ki erre a célra, amit megfelelőnek gondolnak.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata  idén is megszervezi szokásos  gyermeknapi rendezvényét. Június elseje helyett (a kicsengetések miatt) május 31-én, pénteken zajlanak a gyermek-programok, amelyek a tavalyinál is színesebbek, gazdagabbak lesznek. Az Erzsébet parkban a Máltai Szeretetszolgálat, valamit a Vöröskereszt mellett egyesületünk is különböző rendezvényekkel kedveskedik a gyermekeknek. Az Életfa Családsegítő Egyesület szervezésében lesznek kézműves foglalkozások, rajzverseny, arcfestés, "Folytasd a mesét" - közös meseírás, illetve "Rajzolva mesélj" - a megírt mese közös illusztrálása. 13 órakor kerül sor a rajzversenyen résztvevő művek díjazására, majd ezt követően kisorsoljuk a tombola nyerteseit. (A tombolajegyeket előzetesen, illetve a helyszínen, lehet megvásárolni, 2 lejes egységáron).  Több mint 30 díj vár gazdára, többek közt egy finom torta is. A tombolajegyekből befolyt adományokat a kilyéni Székely-Potsa Rehabilitációs Központba járó, fogyatékkal élő gyerekek és fiatalok nyári táborozására fordítjuk.  

Szeretettel hívunk, és várunk Téged is! Keress Minket!


2013. május 12., vasárnap

Képes beszámoló a jótékonysági majálisról

Arcfestés
Rajzverseny

Kötélhúzás 
Főzőverseny
Képes beszámoló a délutáni foglalkozásról
Kézműves foglalkozás

Razjpályázat

Egyesületünk rajzpályázatot hirdet
  Segíteni jó, segíteni öröm” 
címmel Kovászna megyei, V-VIII osztályos diákok részére.
Jelentkezési határidő: 2013. május 24.
A rajz mellé kérjük csatoljátok a neveteket, életkorotokat, elérhetőségeteket (telefonszám, e-mail és/vagy postacím), illetve egy pár soros leírást a rajz tartalmáról.
Eredményhirdetés és a legszebb pályamunkák kiállítása június 1-én, Gyermeknapon.

Cím: Életfa Családsegítő Egyesület, Sepsiszentgyörgy, Szegfű utca,18.A, Irányítószám: 520051
eletfaegyesulet@yahoo.com

Az első három helyezett értékes jutalomban részesül.

2013. május 7., kedd

Jótékonysági majális Szörcsén

Szürke felhők árnyékában indult, s időnként záporok is tarkították szombaton a szörcsei jótékonysági majálist és hagyományos termékvásárt, ennek ellenére sem a meghívott kézművesek, termelők, sem pedig a látogatók nem maradtak távol a Kőkerttől. Az oda betérők a szórakozáson túl helyi kezdeményezést vállaltak fel: a sepsiszentgyörgyi Életfa Családsegítő Egyesület és partnere, a Háromszéki Közösségi Alapítvány jótékonysági rendezvényén a település iskolás gyermekei délutáni foglalkozásaihoz gyűjtöttek adományokat. 

http://www.3szek.ro/load/cikk/59574/jotekonysagi_majalis_szorcsen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...