2013. április 27., szombat

MEGHÍVÓ



Az Életfa Családsegítő Egyesület a romszéki Közösségi Alap támogatásával május 4-én adománygyűjtő Majálist és Hagyományos termékbemutatót szervez, amelyre szeretettel hív minden kedves érdeklődőt.   
Az helyszínen adománygyűjtés zajlik a szervező által működtetett nappali foglalkoztató központ javára.


A helyi és környékbeli termelők, kézművesek számára lehetőség nyílik megjelenni termékeikkel és az aznap befolyt jövedelmük 5 százalékával támogatni az egyesület által működtetett nappali foglalkoztató központot.

2013. április 23., kedd

Rövid összefoglaló

Rég nem jelentkeztünk, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy közben nem zajlott az élet "minálunk" is.
Most nézem, hogy az előző blogbejegyzés jó régen volt, akkor még két gyerekbiciklinek kerestünk gazdát. Természetesen azóta ez is megoldódott és mindkét biciklit egy-egy sepsiszentgyörgyi négygyerekes család kapta meg. Talán nem kell kihangsúlyozni, hogy volt öröm mindkét családban, hiszen így egyszerre többen is fogják használni, mert a gyerekek életkora közötti szórás elég kicsi.

Közben két alkalommal is ruha, cipő, játék és tisztítószerekből álló csomagokat osztottunk rászorulóknak. Főképp a sokgyerekes családokat céloztuk ezúttal is meg. Összesen 40 csomag került kiosztásra, ami nem sok, hiszen a szükség jóval nagyobb ennél, de hát a mi lehetőségeink is korlátozottak.

Idén márciusban beindult a délutáni foglalkoztató központunk, amit a Sepsiszentgyörgytől 30 kilométerre lévő Szörcsén működtetünk. A program célja, hogy a diákok hasznosan töltsék el az iskola utáni órákat. A program keretében egyrészt segítséget nyújtunk a házi feladatok megoldásában, tanulásban, másrészt pedig igyekszünk hasznos szabadidős tevékenységekbe bevonni a gyerekeket. Összesen 34 diák vesz részt a programban, 15 I-IV osztályos és 19 V-VII osztályos. Mivel lehetőségeink korlátozottak, egyelőre  két egyesületi tagunk, teljesen karitatív módon, nagyon egyszerű körülmények között végzi ezt a munkát. Mivel nem gondoljuk, hogy ez hosszú távon ebben a formában fenntartható, ezért most főképp ennek a programnak keresünk valamilyen anyagi forráslehetőséget. Ennek jegyében gondoltuk ki a következő "akciónkat" is, amiről részletesebben majd a következő blogbejegyzésben kívánunk beszámolni. Ígérem nem kell sokat várni rá :)

Cs.E


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...